Restaurants die verspilling tegen willen gaan

Vers & Vrij kan niet bestaan zonder horeca. Hieronder vallen restaurants, cateringbedrijven, bedrijfsrestaurants, verzorgingstehuizen etc. Vaak hebben deze instanties en bedrijven veel voedsel over, dat aan het einde van de dag wordt weggegooid, omdat zij dit de volgende dag niet meer kunnen gebruiken. Zonde! 
Locaties
0
Restaurants
0
Vrijwillgers
0

Haagse horeca

Vers & Vrij gaat graag samenwerkingen aan met verschillende (tot nu toe) Haagse horeca om (dagelijks) deze ‘restjes’ op te halen. De deelnemende bedrijven ontvangen speciale Vers & Vrij bakjes, waar zij het overgebleven voedsel in kunnen bewaren. Via de website melden zij de bakjes aan en de volgende ochtend komt onze chauffeur ze ophalen. 

Ben jij werkzaam bij een restaurant of ander voedselgerelateerde plek in Den Haag en heb je (dagelijks) veel voedselverspilling, terwijl het voedsel nog vers is? Draag je steentje bij om honger en voedselverspilling te verminderen door je hieronder aan te melden bij Vers & Vrij! 

De locaties

Locaties die zich beschikbaar willen stellen voor een koelkast
De Vers & Vrij koelkastjes plaatsen we op locaties die zich hier voor aanmelden. Denk hierbij aan buurthuizen, gemeenten, kerken/moskeen, kringloopwinkel of andere instanties en organisaties. Particulieren zijn uitgesloten van het plaatsen van een koelkastje omdat de koelkast altijd voor iedereen vrij toegankelijk moeten zijn. 

De locaties zijn verantwoordelijk voor het vullen en controleren van de koelkastjes. Zij ontvangen (dagelijks) voedselbakjes die zij kunnen plaatsen in het koelkastje. Zij controleren of deze bakjes nog juist zijn gesealed en wanneer er na een dag nog bakjes in de koelkast staan, controleren zij de houdbaarheidsdatum en indien nodig, verwijderen zij de bakjes uit de koelkast. 

Ben jij van mening dat er in jouw buurt behoefte is aan een Vers & Vrij koelkast en heb je een locatie waarbij de koelkast geplaatst kan worden? Meld je locatie dan hieronder!

Meld je hier aan!

Organisaties die ons ondersteunen zijn

Nieuws

Vers&Vrij blijft in ontwikkeling, zo maken we ook eigen producten waar reststromen in verwerkt zijn. We hebben inmiddels een lekker biertje, zoutjes en koekjes van overtollig brood maar ook bonbons van rest chocoladeletters. En er zit nog meer in het vat!

Bij Stichting Vers en Vrij werken we samen met verschillende lokale partners in Den Haag om armoede en voedselverspilling tegen...

Bij Stichting Vers en Vrij streven we ernaar om armoede en voedselverspilling tegen te gaan. Onze Vers&Vrij-koelkasten bieden verse maaltijden...

Bij Stichting Vers en Vrij zetten we ons in tegen armoede en voedselverspilling. Onze Vers&Vrij-koelkasten in Den Haag bieden verse...

Winkelwagen 0