Duurzaamheid en catering op het Wasteland Festival

Een Festival van duurzaamheid en creativiteit

Onlangs had Vers & Vrij de eer om deel uit te maken van het Wasteland Festival – een ervaring die ons hart sneller deed kloppen en onze creativiteit op de proef stelde. Maar wat we daar hebben geleerd, gaat verder dan alleen het festival. Het is een verhaal van duurzaamheid, gemeenschapszin, en culinaire creativiteit.

Een kijkje in onze keuken

Onze keuken is uniek. We richten ons niet op luxe ingrediënten of vaststaande menu’s. Nee, wij kijken naar wat we hebben – vooral naar wat we in onze vriezer vinden. Wekelijks halen we gratis groenten op bij Rechtstreex en de Haagse Markt, en soms duiken we zelfs in de afvalbakken om te zien wat we kunnen redden. Waar anderen afval zien, zien wij potentie.

Voor het Wasteland Festival was dit niet anders. We kochten droge bonen, kikkererwten en wat andere basisbenodigdheden, maar het grootste deel van onze ingrediënten kwam uit reststromen. Dit alles, vaak tegen onklopbare prijzen – waar vind je immers 10 courgettes voor €2,-?

Dit jaar presenteerden we onze eigen pizza en falafel op pitabroodjes, vergezeld van onze zelfgemaakte focaccia bij soepen en salades. Onze toekomstige cateringplannen omvatten het maken van onze eigen pasta, burgerbroodjes en het verzamelen van patatten voor toekomstige gerechten – een spannende uitdaging en uitbreiding van ons repertoire.

Creativiteit en flexibiliteit: onze kracht

Onze kracht ligt in onze flexibiliteit en creativiteit. We zijn geen traditionele chefs, maar kunstenaars die oude ingrediënten omtoveren tot nieuwe culinaire kunstwerken. In onze keuken draait het om het combineren van smaken, het creëren van grote hoeveelheden uit kleine restjes, en vooral: de durf om alles te proberen en te proeven.

Op Wasteland brachten we deze filosofie tot leven. Met een team vol passie en een keuken vol ‘gerecyclede’ ingrediënten, verrasten we de festivalgangers met onze unieke gerechten. Onze zelfgemaakte pizza’s, falafel op pitabroodjes en focaccia waren niet alleen heerlijk, maar ook een bewijs van onze toewijding aan duurzaamheid.

Wat we meenemen

Terugkijkend op Wasteland, realiseren we ons hoe belangrijk onze rol is. Niet alleen in het voeden van mensen met heerlijke gerechten, maar ook in het onderwijzen over voedselverspilling en duurzaamheid. We zijn trots op wat we bereiken met wat de wereld ‘afval’ noemt en we blijven deze missie voortzetten, zowel op festivals als daarbuiten.

Catering met een missie

Naast onze ervaring op Wasteland, is Vers & Vrij veel vaker onderweg voor cateringopdrachten. Onze reis stopt niet bij festivals; wij brengen onze unieke stijl van koken naar allerlei evenementen. Van bedrijfslunches tot feesten, onze missie om voedselverspilling tegen te gaan, kent geen grenzen.

De komende periode staan er al meerdere cateringklussen op onze agenda. We kijken ernaar uit om onze passie voor duurzaamheid en heerlijke, verantwoorde gerechten te delen met een groter publiek. Elk evenement is een kans om te laten zien dat duurzaam koken niet alleen goed is voor de planeet, maar ook verrukkelijk kan zijn.

Jouw evenement, onze passie

Ben je op zoek naar een cateraar die niet alleen heerlijke maaltijden verzorgt, maar ook een verhaal te vertellen heeft? Neem dan contact met ons op. Samen kunnen we een evenement creëren dat niet alleen in de smaak valt, maar ook bijdraagt aan een betere wereld.

Doe met ons mee

Ben je geïnspireerd door onze reis? Wil je meedoen of helpen bij de stichting? Kijk dan hier verder. Wil je meer weten over onze missie? Lees dan vooral hier verder.

Overige berichten

Samenwerking in het Zonnetje: Vers en Vrij en HWW Zorg Moerwijk

Bij Stichting Vers en Vrij streven we ernaar om armoede en voedselverspilling tegen te gaan. Onze Vers&Vrij-koelkasten bieden verse maaltijden aan mensen in nood. Deze maand zetten we onze samenwerking met HWW Zorg Moerwijk in het zonnetje. HWW Zorg staat bekend om zijn warme en uitnodigende omgeving, waar cliënten, familieleden en medewerkers samenwerken voor het

Samenwerking in het Zonnetje: Vers en Vrij en Cardia (Locatie Tabitha)

Bij Stichting Vers en Vrij zetten we ons in tegen armoede en voedselverspilling. Onze Vers&Vrij-koelkasten in Den Haag bieden verse maaltijden aan mensen in nood. Een van onze waardevolle partners is Cardia, locatie Tabitha, een christelijke zorgorganisatie die zich inzet voor ouderen in Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer. Cardia’s zorg richt zich op het behouden

Creativiteit en Duurzaamheid bij KABK, Eiber Bier Festival en Rewire Festival

Onlangs kreeg Vers & Vrij de eer om deel te nemen aan niet één, maar drie leuke evenementen: de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK), het Eiber Bier Festival en het Rewire Festival. Laten we samen terugblikken op deze ervaringen die ons hebben geïnspireerd en uitgedaagd op het gebied van creativiteit en duurzaamheid. Creatief Cateren

Hofkwartier Wintermarkt

Het is weer de periode van het jaar waarin de gezellige wintermarkten georganiseerd worden. Als Vers&Vrij zijn wij hier natuurlijk graag onderdeel van. Zo zijn wij 10 december te vinden bij de Hofkwartier wintermarkt. Deze dag verkopen wij weer een hoop van onze kleine producten. We verklappen nog niet te veel zodat we jou hopelijk

Winkelwagen 0